Bröllopet Rockelstad Slott Helgens planer Boende Viktiga tider Anmälan Bröllopsfölje Toastmasters & värdinnor Önskelista  

Rockelstad är ett nationalromantiskt renässansslott, beläget i centrala Södermanland. Med sina fyra 1700-tals flyglar och vackert anlagda park vid sjön Båvens strand är godset en unik privat levande herrgård som haft spännande ägare under seklernas gång från 1300-talet fram till våra dagar. Slottet och flyglarna har en museal interiör och bevarade inventarier från tidigare generationer.

Förutom att Slottet är känt för sin skönhet, är det också känt för att Hitlers favorit Hermann Göring vistades där i perioder. Flygaresset Göring var gift med Carin von Kantzow, svägerska till slottsherren och flygentusiasten Eric von Rosen.

Rockelstad ligger som sagt i Södermanland och inte allt för långt ifrån Strömshammar, där Malin spenderade somrarna i 15 års tid på farmor och farfars landställe. Det finns många fina minnen från ”Landet” ; Midsommar, Skattgömning, Kortspel, Badminton, Kvällsdopp och promenader runt sjön för att nämna några.

 


Rockelstad Slott ligger i Sparreholm i närheten av Flen. Avståndet från Stockholm är ca 10 mil och det tar 1,5 h att köra. Kommer man från Nyköping är det ca 4 mil och tar 25 minuter att köra. Det går även att åka tåg till Flen, och sedan taxi (finns på stationen, ca 16 km), eller pendel till Gnesta och sedan buss eller taxi (ca 40 km).


Visa större karta